Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Brüsszeli források

Brüsszeli források

A közvetlen kifizetésű brüsszeli források

A Magyar Kormány – az EU 2004 óta csatlakozott tagállamai között egyedüliként – felismerte, hogy a 2014-2020-as programozási időszakban a közvetlen brüsszeli kifizetésű (az Európai Strukturális és Beruházási Alapokból lehívható forrásokon kívül rendelkezésre álló) források elnyerése érdekében szükséges egy információs, koordinációs és irányító szervezet létrehozása, amely sikeres tevékenységével hozzájárul a kontinens és hazánk gazdasági növekedéséhez és a társadalmi kohézió megerősítéséhez. Ennek érdekében 2014. decemberében megalapította a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft-t (MFK), amelynek vezetésével Kiss Antal miniszteri biztost bízta meg.

A 2014-2020-as programozási időszakban az Európai Bizottság által meghirdetett 17 közvetlen brüsszeli kifizetésű szakpolitikai programnak köszönhetően több mint 130,5 milliárd euró (kb. 500-600 pályázat) közvetlen támogatás áll a tagországok rendelkezésére. Ezek a programok a következők: CEF, COSME, Consumer Programme 2014-2020, Creative Europe, Customs 2020, EaSI, ERASMUS+, Europe for Citizens, Fiscalis 2020, Health III Programme, Hercule III, Horizon 2020, Internal Security Fund, Justice 2014-2020 Programme, LIFE Programme, Pericles 2020, Rights, Equality and Citizenship 2014-2020 Programme.

A közvetlen uniós támogatások rendszerének ismerete és forrásai felhasználásának megerősítése mind gazdaságilag, mind társadalmilag szükséges. Az MFK ennek a szükségnek a megerősítésében hivatott egy bonyolult európai pályázati rendszerben magyar nyelven naprakész információt szolgáltatni, valamint a pályázói kedvet és kapacitásokat ösztönözni együttműködve a gazdaság, a civil társadalom és az államigazgatás szereplőivel.

Az MFK szerepe és munkája nemcsak hazai, de uniós szinten is hiánypótló több tekintetben is:


  • elsőként egyedülálló, magyar nyelven mindenki számára elérhető, naprakész, és felhasználóbarát pályázati információs rendszert hozott létre www.palyazatokmagyarul.eu címmel. Az internetes felületen rendszerezetten, tematikusan, és nem utolsósorban könnyen kereshető módon tájékozódhatnak az érdeklődők 16 közvetlen támogatású uniós program pályázati lehetőségeiről, az oldal biztosítja a pályázni vágyók számára az egyszerű és gyors jelentkezést, illetve a tájékozódást a pályázati rendszerben.

  • ösztönző céllal, jó gyakorlatok terjesztésére www.nyeromagyarok.eu címmel online felületet működtet, amelynek célja, hogy az elmúlt hét éves ciklus (2007-2013) közvetlen uniós támogatásból megvalósuló hazai projektjeit olvasmányosan, blogszerűen bemutatva példát állítson az aktuális ciklus potenciális pályázói számára. Ezáltal inspirálja az érdeklődőket a pályázatokban való részvételre.

Bemutatkozás, Adatvédelem, Impresszum, Jogi nyilatkozat, Kapcsolat, Tárhelyszolgáltató
HÍRLEVÉL
E - mail: 
Név: